Antitranspirant versus Deodorant

Antitranspiranten veroorzaken een vermindering van het zweten in tegenstelling tot deodoranten. Een deodorant pakt alleen het geurprobleem uit en controleert niet de zweetsecretie. De meeste antitranspiranten werken doordat ze de zweetkliertjes gedeeltelijk verstoppen waaardoor de uitscheiding van zweet op de huid verminderd. Het zweet wat niet uitgescheiden kan worden door de zweetklieren wordt dan via re routing naar de bloedstroom geleid waar het naar de nieren wordt geleid of andere delen van het lichaam waar het alsnog uitgescheiden wordt.

Deodoranten bevatten middelen welke bacterieen verantwoordelijk voor zweetgeur uitschakelen. Sommige deo’s bevatten ook parfum om zweetgeur te maskeren. Sommige antitranspiranten bevatten ook deodorant eigenschappen. In het geval van Odaban is dit een feit.

Deodoranten dienen soms meerdere malen per dag gebruikt te worden terwijl een sterke antitranspirant maar enkele malen per week aangebracht hoeft te worden. De 30mls verpakking van Odaban gaat gemiddeld 5-6 maanden mee en is dus ook een zeer vriendelijke aanschaf voor uw portemonnee.Webwinkel


Webwinkel

Gebruik onderstaande link om odaban producten online te bestellen